Finakonsten - för din Kreativitet & Hälsa

 

 

Är ni nyfikna på att experimentera med färger på ett lekfullt vis? En grupp forskare gav sig i kast med att studera konstens effekt på människor. Studien genomfördes med nästan 51 000 personer och publicerades i Journal of Epidemiology and Community Health. Enligt resultatet blir vi gladare och friskare av att måla, skriva, gå på en föreställning eller spela ett musikinstrument. viktigt att det känns bekvämt med aktiviteten, den får aldrig vara jobbig eller påtvingad. Så här erbjuder jag en rolig målerikurs. Som varken innehåller prestationskrav eller kommer vara jobbig. 

Ni kommer få pröva på många måleriuppgifter. Givetvis utan krav på att de ska vara på ett visst sätt. De viktigaste är att ni kan få uppleva mindfulness då ni hamnar i ett måleriflöde.  Men även känslan av att det faktiskt blev något av det ni skapat. De är då ni upptäcker frid och glädje! 

 

Hemma hos mig får ni känna kravlöshet men ändå inspiration till ert måleri. Ni kommer på ett lekfullt sett vägledas i många olika bilduppgifter under dagen. Ni kommer få uppleva måleriflöde, ett flöde som uppstår när ni glömmer bort tid och rum. Istället är ni här och nu! 

Under söndagen får ni pröva på en blandning av Energimåleri, traditionellt måleri, Intuitivt måleri, delar ur Vedic Art samt lite rolig Kroki. Spännande inslag är bildtolkning där vi talar om det färdiga motivet. Vad beskriver motivet för dig? 

Allt kommer vara kravlöst men underhållande.  Det spelar igen roll om du inte har några förkunskaper, jag leder dig individuellt igenom dagen

TIDPUNKT; en söndag enligt överenskommelse (En kort rast med egen medhavd lunch kl. 12.00 - 12.30) 

Kl. 10.00-15.30

TOTALT; 500 kr

Plats: T bana Hammarbyhöjden

I priset ingår kaffe/te och lätt tilltugg

MATERIAL: Ni tar med eget material:

Akvarellfärger alternativt akrylfärg, pastellkritor, färgpennor, penslar,  svamp att måla med, tjockare måleripapper/block, billigt alternativ är tapet papper som kan ta mycket färg utan att buckla eller brista. Målarpalett alternativ papperstallrik att blanda färg på, Trasa/hushållspapper att torka bort överflödig färg med, förkläde eller oömma men bekväma kläder.  

 

Varmt välkomna med er bokning senast 48 timmar innan kurs  <3 <3

Inga förkunskaper krävs på mina målerikurser.

Josefina Andersson utb. bildlärare